Juan Mari Beltran ArguiƱena Bilduma

AKORDEOIA; AKORDEOI KROMATIKOA; SOINU-HANDIA

Bilduma mota:
Soinu-tresnak 
Zenbakia:
1723 
Jatorria:
EUROPA -> EUSKAL HERRIA 
Egilea / emailea:

LARRINAGA markakoa

 
Soinu tresnak:

AKORDEOIA; AKORDEOI KROMATIKOA; SOINU-HANDIA

 
Klasifikazioa:
Aerofonoak -> Mihiak -> Libreak 
Kokapena:
Erakusketa mugikorra 
Deskribapena:

Botoidun akordeoi kromatikoa da. 3 lerrotan jarririk, 49 botoi ditu eskubiko aldean, eta 80 bajo ezkerrean. 2 tekla ditu erregistro aldaketarako eskubian. Berdea du kolore nagusia.

 
Materialak:
ZURA
METALA
 
Neurriak:
L.: 37; A.: 47 
Bibliografia:

HARANA, Mielanjel, Joseba TAPIA, Aingeru BERGIZES. (1998). Gelatxo. Euskal Herriko Trikitixa Elkartea.

 
Diskografia:

LARRAÑAGA, Isidro. (1979). Euskal Herriko Dantzak. IZ. IZ-123.

YANZI, Pepe. (1972). Lesaka. Edigsa-Herri Gogoa. HG-48.

ZELAIA, Enrike. (1982). Araba. Elkar. ELK-53.

(1986). Nafarroa. Elkar. ELK-HG-147.

(1987). Bizkaia. Elkar. ELK-HG-206.

(1987). Gipuzkoa. Elkar. ELK-HG-177.

 

Cookieen kustomizazioa

Cookies Analytics

Webgune honek hirugarrenen cookieak erabiltzen ditu erabiltzaile kopurua zenbatzeko eta eskainitako zerbitzuari ematen zaion erabileraren neurketa eta azterketa estatistikoa egin ahal izateko. Horretarako, gure webgunean zure nabigazioa aztertu egiten da, eskaintzen ditugun produktu edo zerbitzuen eskaintza hobetze aldera, Google Anlytics cookiearen bidez.

Sare sozialetan partekatzeko cookieak

Sare sozialetan partekatzeko osagarri batzuk erabiltzen ditugu, sare sozialetan gure webguneko orri batzuk partekatu ahal izateko. Osagarri horiek cookieak jartzen dituzte, orria zenbat aldiz partekatu den ondo ikusteko.