Juan Mari Beltran ArguiƱena Bilduma

AKORDEOIA

AKORDEOIA. "Neska zaharrak". Soinularia: Errege Belda. Soinuenea, 2020/10/22

BALTSA. Pako Eskudero eta Asentsio Barrenetxea. HM neguko kontzertua. Oiartzun, 2004-12-18.

Soinu-tresnaren argazkia.

Oiartzungo Pako Eskudero soinu-jotzailea HM neguko kontzertuan. Oiartzun, 2004-12-18.

Bilduma mota:
Soinu-tresnak 
Zenbakia:
224 
Jatorria:
EUROPA -> EUSKAL HERRIA 
Egilea / emailea:

Guerrini; Guerrini markakoa. 'Larrinaga & Guerrini' marka ospetsukoak zirenak banandu ziren eta bakoitza be aldetik jarraitu zuten akordeoiak egiten. Hau Guerrinik Zarautzen egina da.

 
Soinu tresnak:

AKORDEOIA

 
Klasifikazioa:
Aerofonoak -> Mihiak -> Libreak 
Kokapena:
Erakusketa; aerofonoak 
Eskurapenaren azalpena:
Erosia; Donostiako Cash ers 'salerosteko' dendan. 
Oharrak:
Guerrini markakoa. 'Larrinaga & Guerrini' marka ospetsukoak zirenak banandu ziren eta bakoitza be aldetik jarraitu zuten akordeoiak egiten. Hau Guerrinik Zarautzen egina da 1950ean. 
Deskribapena:

Pianozko akordeoi kromatikoa da. Eskubialdean 22 tekla txuri eta 15 beltz ditu, eta ezkerraldean 80 botoi ditu. Kolore txuriska du. 3 erregistro ditu eskubialdean. 'Super luxe' modelokoa da. Larruzko korreajea du. Zurezko kaxa beltza du.

 
Materialak:
ZURA
METALA
 
Neurriak:
Itxia: L.: 40 / A.: 46 
Bibliografia:

HARANA, Mielanjel; TAPIA, Joseba & BERGIZES, Aingeru. (1998). Gelatxo. Zarautz: Euskal Herriko Trikitixa Elkartea.

 
Diskografia:

LARRAÑAGA, Isidro. (1979). Euskal Herriko Dantzak. IZ. IZ-123.

YANZI, Pepe. (1972). Lesaka. Edigsa-Herri Gogoa. HG-48.

ZELAIA, Enrike. (1982). Araba. Elkar. ELK-53.

(1986). Nafarroa. Elkar. ELK-HG-147.

(1987). Bizkaia. Elkar. ELK-HG-206.

 

Cookieen kustomizazioa

Cookies Analytics

Webgune honek hirugarrenen cookieak erabiltzen ditu erabiltzaile kopurua zenbatzeko eta eskainitako zerbitzuari ematen zaion erabileraren neurketa eta azterketa estatistikoa egin ahal izateko. Horretarako, gure webgunean zure nabigazioa aztertu egiten da, eskaintzen ditugun produktu edo zerbitzuen eskaintza hobetze aldera, Google Anlytics cookiearen bidez.

Sare sozialetan partekatzeko cookieak

Sare sozialetan partekatzeko osagarri batzuk erabiltzen ditugu, sare sozialetan gure webguneko orri batzuk partekatu ahal izateko. Osagarri horiek cookieak jartzen dituzte, orria zenbat aldiz partekatu den ondo ikusteko.